Тепло для всіх, дизайн для кожного!

Монтаж та підключення трубчастої батареї

04/03/2024
Admin Admin
Монтаж та підключення трубчастої батареї

Трубчасті радіатори є цільними нерозбірними конструкціями - для з'єднання секцій між собою використовується лазерне зварювання, тому після виготовлення приладу самостійно прибрати зайву секцію або додати буде неможливо.

Отже, до замовлення приладу потрібно чітко визначиться з місцем, де він буде встановлений, а також розміром і потужністю приладу, щоб не потрапити в халепу.

Трубчасті радіатори можуть мати різні типи монтажу:

  • Настінний,
  • Підлоговий,
  • У вигляді перегородки від підлоги до стелі,
  • У вигляді лави,
  • У вигляді сушки для рушників.

Для того щоб підготуватися до правильного монтажу, необхідно відповісти на такі питання:

1. Мати схему підключення

Трубчасті радіатори як інші багаті на різноманітність типів підключення. Більше 20 методів для підключення цих радіаторів дають безмежні можливості для вибору місць їх встановлення.

Трубчасті батареї можуть мати бічне, діагональне, сідлоподібне, нижнє збоку , нижнє по центру, нижнє з боків і навіть верхнє підключення. При цьому подача теплоносія може бути як у верхній частині радіатора, так і в нижній з відведенням вгорі.

Вибраний тип підключення прямо впливає на вартість вашого опалювального приладу, тому добре продумайте всі можливі варіанти, щоб не переплачувати.

  • Дешеве підключення - бічне
  • Дороге підключення – нижнє

Найкращий спосіб підключення трубчастого радіатора:

  • бічне підключення 12, 34
  • нижнє підключення по центру 99

2. Мати розуміння, яке кріплення у вашого радіатора

Для кожного виду монтажу використовується своє кріплення, яке може відрізнятися за навантаженням і розміром. У різних виробників різні кріплення до стіни, розміри та зовнішній вигляд.

Трубчасті радіатори можуть кріпитися за допомогою настінних кронштейнів, на ніжках з регулюванням висоти і без, на спеціальних лавкових підставках, та підставках з місцями для рушників.

3. Мати розуміння, які крани підключення

Крім цього трубчасті радіатори можуть бути укомплектовані вбудованим вентилем. Це дозволить надалі використовувати автоматичний терморегулятор. Але не варто переживати, якщо ви замовили батарею без вентиля із заводу. Ви можете використовувати для підключення радіатора термостатичні комплекти, який автоматично регулюють прилад.

Фотогалерея: підключення трубчастих радіаторів