Тепло для всіх, дизайн для кожного!

Радіусні радіатори опалення

Радіусні радіатори опалення

У сучасній архітектурі все частіше зустрічаються будівлі з округлими формами. Вони мають ефектний зовнішній вигляд та інші переваги. Поряд із цим виникає проблема монтажу опалювального обладнання всередині: округлі стіни цьому ніяк не сприяють. Для вирішення цієї проблеми спеціально було розроблено радіусні радіатори опалення. Вони проектуються під різну кривизну стін і ефективно нічим не поступаються звичним прямим батареям.

Параметри та недоліки

Єдина негативна сторона, яку мають радіусні радіатори опалення – ціна. Вона вище проти прямими моделями, що з порівняно високими трудовими витратами і складністю у виробництві. Серед переваг користувачі та фахівці виділяють:

  • оптимізація використання простору в кімнатах із округлими стінами. У разі встановлення прямих батарей частина приміщення втратила б свою функціональність і не використовувалась;
  • формування унікального інтер'єру. Тим самим підкреслюється не лише оригінальність інтер'єру, а й індивідуалізм власників житла;
  • радіусні радіатори опалення можна розмістити горизонтально або вертикально. Останній спосіб використовується у випадках, коли необхідно отримати більш високу тепловіддачу.

Вибір та особливості монтажу

Початком придбання повинен стати вибір розміру та радіусу. Після цього можна переходити до найважливіших характеристик. Особливу увагу необхідно приділити розрахунку потужності батареї – важливий параметр, який вказується у паспорті моделі. Як правило, завжди купується модель з невеликим запасом продуктивності.

Вибирається варіант підключення: бічне, верхнє та нижнє. Останній спосіб приєднання найбільш популярний, оскільки в цьому випадку найпростіше заховати труби, що підводять.

Особливості та порядок монтажу:

  • встановити радіусний радіатор опалення набагато складніше, ніж прямий. Роботи починаються з розмітки під установку кронштейнів кріплення;
  • важливо рівномірно розташувати секції, щоб кожна з них віддавала однакову кількість тепла;
  • місця підключення опалювальних приладів надійно герметизуються;
  • батареї надійно фіксуються і підключаються до магістралей, що підводять тепло;
  • після всього система перевіряється на герметичність і здається в експлуатацію.