Тепло для всіх, дизайн для кожного!

Кутові радіатори опалення

27/03/2019
Admin Admin
Кутові радіатори опалення
Щодо нового напрямку в області опалювального обладнання - це кутові радіатори. Вони повністю аналогічні традиційним джерелам тепла з тією лише різницею, що частина секцій розташована перпендикулярно до іншої. Моделі призначені для монтажу у кутах кімнат. Таке рішення, крім ефективного обігріву, забезпечує і більш раціональне використання корисної площі, а також привабливий зовнішній вигляд.

Особливості конструкції

Кутові радіатори опалення допоможуть вирішити деякі проблеми, з якими стикаються багато покупців. Наприклад, вони допоможуть позбутися вогкості та плісняви, які міцно влаштувалися в одному з кутів кімнати. Це один із способів заощадити простір або вихід у ситуації, коли немає можливості встановити батарею під вікном. Класична кутова батарея конструктивно є двома модулями, поєднаними між собою під кутом в дев'яносто градусів. Але попит породжує пропозицію і зараз виробники пропонують варіанти кутових радіаторів з різними кутами нахилу, що поєднують у собі 2 та 3 модулі.

На споживчий ринок вони поставляються у різному виконанні:

  • трубчастий. Найкращий варіант для централізованого опалення. Є цілісною системою, що складається з двох горизонтальних колекторів, до яких приварені бічні трубки. Характеризується надійністю та стійкістю до гідроударів;
  • панельному. Теплопередача за допомогою прямого випромінювання та способом конвекції забезпечує максимальний приплив теплової енергії до навколишнього простору;
  • пластинчастим. На металевий осердя насаджується безліч тонких пластин. Завдяки такому рішенню збільшується площа теплопередачі, що помітно підвищує ефективність опалювального приладу.
У побуті найбільш популярні кутові дизайнерські радіатори. Вони мають привабливий зовнішній вигляд і непогані показники теплопередачі. У громадських будинках та на виробництві, де вимоги до естетичності помітно менші, зустрічаються різні кутові радіатори: від панельних до секційних.

Переваги та недоліки кутових радіаторів

Одна з основних переваг кутових радіаторів опалення полягає в можливості заощадити корисний простір кімнати. Прилади монтуються у місцях, які не зовсім підходять для встановлення меблів та інших предметів інтер'єру. Крім цього, до переваг цих елементів опалювальної системи належить:

  • висока ефективність. Радіатори добре передають тепло в навколишній простір.
  • велике число варіантів розмірів і кольорів. Впишуться в будь-який інтер'єр.
  • придатні для експлуатації у різних приміщеннях. Вони встановлюються у житлових будинках, офісах.
  • виготовлені в заводських умовах конструкції мають низьку теплову інертність.
  • простість монтажу.
Говорячи про недоліки, то варто акцентувати увагу на тому, що їх зовсім мало. Те, чим неприємно вражають кутові радіатори опалення - ціна. Вона дещо вища порівняно з прямими моделями, що обумовлюється складністю виробництва та необхідністю використання кутових з'єднань. Кутові радіатори це унікальні опалювальні прилади, які обов'язково привернуть до себе увагу своєю незвичністю і в той же час гармонійно впишуться в приміщення складної форми.