Тепло для всіх, дизайн для кожного!

Законний спосіб економити на опаленні

Законний спосіб економити на опаленні

Обладнання, яке дозволяє регулювати подачу теплоносія в радіатор, відкривати подачу коли холодно, перекривати подачу коли тепло в приміщенні і відповідно економити на витраті теплоносія.

Регулювання температури повітря в приміщенні може бути ручним або автоматичним.

Термостатична головкаДля ручного регулювання радіаторів опалення використовують кульові та вентильні крани. У такому випадку, ви самостійно контролюєте зміну температури повітря в приміщенні, що опалюється, і при необхідності відкриваєте або закриваєте крани. Цей метод дозволяє скоротити витрати на опалення, але менш ефективно, ніж у разі використання автоматичних приладів. Це з тим, що людина звертає увагу зміну темпери, коли ставати некомфортно, а приміщення вже перегрілося чи переохолодилося. Тим не менш, цей метод найекономічніший при встановленні.

Автоматичне регулювання опалювальними приладами здійснюється за допомогою термостатичних головок, кімнатних термостатів, сервоприводів та інших подібних приладів.

На сьогоднішній день існує безліч видів термоголовок і сервоприводів, від бюджетних варіантів, до дорогих систем, які дозволяють контролювати температуру всього будинку в цілому. Найпопулярнішими є торгові марки Danfoss, Honeywell і Schlosser, які пропонують як бюджетні так і елітні варіанти.

Кімнатний термостат VER24Принцип роботи полягає в можливості встановлення комфортної температури, яка підтримуватиметься у приміщенні. Сервоприводи та термоголовки, завдяки вбудованим датчикам, реагують на мінімальні зміни температури повітря, і подають сигнал, який відкриває або закриває термостатичний клапан. Таким чином приміщення захищене від переохолодження та перегріву, а тим самим ви використовуєте оптимальну кількість теплоносія, за який платите.

Існують також програмовані кімнатні контролери, які дозволяють запрограмувати зміну температури залежно від часу доби (наприклад, термостат Verano (Ver24) та днів тижня. Це дозволяє мінімізувати витрати в період коли ви перебуваєте на роботі або їдете у відпустку або відрядження. При цьому ви запобігаєте замерзанню системи, що особливо важливо для приватних будинків. Слід зазначити, що ці прилади належать до дорожчих.

Наприклад: у вас є внутрішньопідлоговий конвектор, у якому встановлені сервоприводу. На терморегуляторі ви задаєте необхідну температуру в приміщенні, наприклад, 22 С.

Терморегулятор дає сигнал на сервопривід, який відкриває подачу і в конвектор надходить гарячий теплоносій. Приміщення нагрівається і при досягненні 22С терморегулятор дає команду на закриття сервоприводу, тобто на закриття подачі в конвектор. Як тільки температура знизиться менше 22С, то відбудеться відкриття подачі.

Також ви наприклад їдете на вихідні або у відпустку. Ви можете повністю перекрити подачу та задати мінімальну температуру у приміщенні. Таким чином, заплативши за автоматику, ви зекономите надалі.

До найдорожчих можна віднести системи «Розумний дім», якими можна керувати віддалено, навіть з іншого кінця планети. Такі системи, як правило, встановлюються у приватних будинках.