Тепло для всіх, дизайн для кожного!

Як підібрати термоголовку під куплений радіатор?

14/02/2019
Admin Admin
Як підібрати термоголовку під куплений радіатор?

Термоголовка - необов'язковий елемент опалювальної системи, але за її допомогою ви можете підтримувати необхідний температурний режим у вашому будинку, а також заощаджувати на опалення. Принцип роботи її дуже простий - залежно від заданого Вами значення температури, термоголовка автоматично регулюватиме відкриття термостатичного клапана, відповідно збільшуватиме або зменшуватиме подачу теплоносія в радіатор, тим самим підвищувати або знижувати температуру приміщення.

Якщо Ви купуєте секційний радіатор або радіатор з бічним підключенням, комплектувати його вам необхідно самим, так що проблем з невідповідністю різьбового з'єднання на клапані і термоголовки виникнути не повинно. А як вчинити, якщо Ви купили батарею вже з вентильною вставкою?

Як правило сталеві радіатори з нижнім підключенням комплектуються термостатичною вставкою на заводі і часто виникає питання про правильний підбір різьбового з'єднання термоголовки вже до наявного клапана.

У даній статті ми вам розповімо, де на радіаторі розміщено назву торгової марки, якщо документи на прилад були втрачені, і як по ньому визначити, який терморегулятор Вам підходить.

Перше, що потрібно зробити це визначити назву радіатора, шановні виробники обов'язково маркують свої прилади, щоб захистити покупців від підробок. Назва ТМ марки вказана на бічному ребрі приладу, як показано на малюнку.

Більшість виробників комплектують своїми приладами клапанами з різьбовим з'єднанням М30х1.5 або клапанами Danfoss під клік RA-N. Докладніше:
  • Kermi - вентильна вставка Oventrop, розмір M 30x1.5
  • Korado - вентильна вставка Heimeier, розмір M 30x1.5
  • Purmo - вентильна вставка Oventrop, розмір M 30x1.5
  • New Star - вентильна вставка Honeywell, розмір M 30x1.5
  • Vogel Noot - вентильна вставка Danfoss, розмір М23,5х1.5 (клік)
  • Regulus - вентильна вставка Danfoss, розмір М23,5х1.5 (клік)

Якщо Вам все ж таки не вдалося самостійно розібратися яке різьбове з'єднання для термоголовки вам необхідно, не впадайте у відчай - сфотографуйте вентильну вставку на вашому опалювальному приладі і наші фахівці Вам допоможуть!