Тепло для всіх, дизайн для кожного!

Типи сталевих радіаторів

06/02/2019
Admin Admin
Типи сталевих радіаторів

Реалізовані на торгових майданчиках радіатори зі сталі розділені на кілька типів. Кожному з них надано цифровий номер, що позначає структурні особливості нагрівального пристрою. Про що ці символи можуть розповісти покупцю?

Стандартні панельні радіатори складаються з самої панелі, що має канали для циркуляції теплоносія, і листа профільного металу - конвектора. Він збільшує площу несучої тепло поверхні. Теплова енергія в приміщення передається переважно через панель, а конвектор сприяє поліпшенню циркуляції повітря, завдяки чому зростає тепловіддача.

Типи сталевих радіаторів

Цифри в класифікації несуть інформацію про кількість цих панелей і конвекторів. Перша з них вказує на кількість панельних елементів, а друга означає кількість пластин (конвекторів).

Однопанельні

На споживчому ринку сталеві батареї з однією панеллю представлені двома групами:

  • тип 10. Найпростіший однорядний прилад опалення без конвектора. Також не передбачені тут бічні стінки та верхні грати. Здатний у приміщенні забезпечити теплопередачу виключно шляхом прямого нагрівання повітря;
  • тип 11. Від десятої моделі відрізняється тим, що має конвектор. У всьому іншому вони ідентичні: бічні та верхні ґрати відсутні. Тим не менш, пристрій має більшу тепловіддачу за рахунок додаткового металевого листа.

Конструктивно прилади відрізняються залежно від виробника. Товщина зазвичай не перевищує шести сантиметрів, що дозволяє встановлювати їх у приміщеннях невеликої площі. Такий радіатор не займе багато місця і не виглядає громіздко за умов обмеженого простору.

Двопанельні

Якщо потрібна заміна старих чавунних батарей, то практичніше всього купити сталевіТипи сталевих радіаторіврадіатори з двома панелями. Вони можна порівняти за розмірами та експлуатаційними параметрами. Виробники пропонують такі моделі:

  • тип 20. Дворядний пристрій опалення без конвектора. Бічні панелі та верхні ґрати передбачені. Забезпечує передачу тепла лише за допомогою прямого нагріву;
  • тип 21. Повний аналог попередньої моделі. Відрізняється лише тим, що має один конвектор, розташований між двома панелями. Має дещо більшу тепловіддачу за рахунок ефекту конвекції повітря;
  • тип 22. Оснащений двома конвекторами, які розташовані всередині між панелями, яких також дві. Має найбільшу товщину зі всіх моделей даного ряду. Має відмінні показники теплопередачі.

Ціна сталевих радіаторів з двома панелями вище, ніж однорядних моделей, але й ефективність більша. Монтуються у приміщеннях середнього розміру та великого розміру. У маленьких кімнатах установка даного обладнання не виправдана.

Трьохпанельні

Наявність панельних радіаторів з трьома контурами виправдано у просторих приміщеннях, де важлива максимально можлива тепловіддача. У торговельній мережі представлено два види:

  • тип 30. Трирядна конструкція без оребрених сталевих листів, що прискорюють конвекцію повітря. Бічні панелі та повітроводні грати передбачені. Передають тепло виключно через пряме нагрівання;
  • тип 33. Трирядна з трьома конвекторами модель. Конструктивно вона є симбіозом 11 та 22 типу приладів. Потужний опалювальний прилад використовується для обігріву приміщень великого об'єму.

Серед виробників, які постачають на вітчизняний ринок панелі для систем опалення, великою популярністю користуються радіатори Kermi, Vogel&Not та Korado. Вони відрізняються привабливим зовнішнім виглядом та відмінними експлуатаційними характеристиками.