Тепло для всіх, дизайн для кожного!

Декоративна рамка для конвектора опалення. Коли і навіщо вона потрібна?

03/05/2016
Admin Admin
Рамка для внутрішньопідлогового конвектора

Декоративна рамка для внутрішньопідлогового конвектора опалення.

Не залежно від зростаючої популярності на такий вид опалювальних приладів як вбудовані в підлогу конвектори опалення для багатьох вони залишаються незрозумілими і викликають безліч питань при виборі.

             

Популярність внутрішньопідлогових конвекторів викликана не тільки бажанням клієнтів замінити набридлі стандартні радіатори опалення чимось новим, що менш кидається в очі. Для приміщень з панорамними вікнами класичні радіатори опалення просто не можуть бути використані, оскільки вони псують зовнішній вигляд і задум архітекторів у розширенні простору.

Вбудовані опалювальні прилади не належать до бюджетних видів опалення і тому кожен клієнт намагається максимально правильно підібрати рішення для свого приміщення. Звичайно, найкращим рішенням буде звернутися до фахівців у цьому питанні.

У своїй статті ми хочемо докладніше описати одне з чимало важливих питань, на які багато хто не звертає уваги, але який згодом може відіграти важливу роль. Це питання додаткової комплектації для внутріпольного конвектора – декоративна рамка.
 
Назва приладу «внутрішньопідлоговий конвектор» говорить сама за себе - його основна частина прихована в підлозі. Єдиною видимою частиною приладу є декоративна решітка. Вона і відіграватиме вирішальну роль у тому, як ваш опалювальний прилад гратиме в інтер'єрі, чи буде він лаконічним доповненням або яскравою деталлю інтер'єру.

Декоративна рамка не є обов'язковою складовою конвектора опалення, але вона надає приладу завершеності і допомагає сховати неточності у з'єднанні підлогового покриття та короба конвектора, що є її основним функціоналом.

На що важливо звернути увагу. Часто при покупці конвектора опалення клієнт хоче уникнути додаткових витрат і відмовляється від «необов'язкових» комплектуючих, у тому числі від рамки-обрамлення. Згодом при установці конвектора і завершенні укладання чистового покриття підлоги виникають сколи плитки, ламінату або іншого покриття і клієнт стикається з питанням як це виправити. Клієнт повертається в магазин за рамкою-обрамленням, але тут виникає безліч питань, через особливості у кожного виробника.
[ramka]

Запам'ятайте - Питання придбання декоративної рамки необхідно вирішувати в момент придбання конвектора опалення та декоративної решітки.

Це викликано тим, що в більшості випадків рамка-обрамлення є або складовою коробу конвектора, або доповненням до декоративної решітки. У першому випадку виробник вже не зможе надати послугу з виробництва рамки та доведеться підбирати варіанти рамок інших виробників, що може дати неідеальну картину зовнішнього вигляду приладу. У другому випадку все набагато простіше, але тільки у випадку, якщо ви ще не придбали саму решітку. Справа в тому, що при використанні рамки-обрамлення використовується решітка меншого розміру.

Загалом декоративні рамки різних виробників поділяються на три основні види:
U-подібні рамки,
F-подібні рамки,

Z-подібні рамки.


U-подібні рамки мають виключно декоративну функцію. Вони одягаються на короб конвектораі приховують його. Плюсом таких рамок є те, що вони встановлюються нарівні з покриттям для підлоги і є додатковим зміцненням корпусу. Мінус – вони не приховують неточностей стику покриття з коробом конвектора. Обов'язковим для встановлення рамки є достатній вільний простір між покриттям для підлоги і коробом, що слід врахувати до монтажу.


F-подібні рамки одягаються на короб конвектора, приховують його і служать додатковим зміцненням. Але так само вони допомагають приховувати неточності стиків покриття з коробом конвектора, що є безперечним плюсом. Це досягається тим, що рамка заходить на покриття для підлоги. У різних виробників глибина перекриття відрізняється від 3 до 10 мм (рідко до 20 мм). До мінусів такої декоративної рамки можна віднести те, що вона на пару міліметрів височить над покриттям для підлоги. Обов'язковим для встановлення рамки є достатній вільний простір між покриттям для підлоги і коробом, що слід врахувати до монтажу.


Так звані Z-подібні рамки вставляються всередину конвектора. Тому можна легко встановити навіть після завершення монтажу приладу. До плюсів таких рамок можна віднести те, що вони мають всі переваги вище перерахованих рамок - приховують короб конвектора і неточності стиків з покриттям підлоги, а так само легкість монтажу, навіть після установки конвектора. Мінусом є, як правило, менший крок перекриття (до 6 мм) та піднесення над покриттям для підлоги на пару міліметрів.


 
Слід враховувати, що у більшості випадків при використанні рамки-обрамлення використовується решітка меншого розміру, залежно від типу рамки.

Тому, якщо ви замовляєте решітку окремо, обов'язково дайте знати продавцю, що у Вас встановлена рамка, або що Ви хочете придбати їх разом.
 

Практично всі виробники пропонують декоративні рамки з алюмінію. Як правило, є кілька стандартних відтінків - сатин, золото, бронза і графіт. На сьогоднішній день більшість виробників може за індивідуальним замовленням зробити фарбування рамок для конвекторів опалення в будь-який колір палітри RAL.


Також поширеним явищем є встановлення конвектора без декоративної рамки. Найголовніша перевага те, що конвектор буде в рівень з покриттям для підлоги. Тобто не буде піднесення.

Нестандартні рішення