Тепло для всіх, дизайн для кожного!

Як підібрати конвектор опалення?

10/01/2017
Admin Admin
Як підібрати конвектор опалення?

З вентилятором чи без?

Ширина, довжина, глибина?

Як економити на рахунках?

При якій температурі розраховувати тепловіддачу (90/70, 75/65)?

У які приміщення не варто встановлювати конвектор?

Виїзд фахівця на об'єкт!

Як підібрати самому?

Як підібрати внутрішньопідлоговий конвектор опалення?

Для того щоб правильно вибрати опалювальний прилад потрібно розуміти принцип його роботи, різновиду та багато інших тонкощів, з якими знайомі тільки професіонали.

Але є мінімальні вимоги, які допоможуть Вам зрозуміти в якому напрямку шукати і на що звертати увагу.

При виборі внутрішньопідлогового конвектора необхідно відповісти на кілька основних питань.

З вентилятором або без вентилятора вибрати конвектор?

Залежно від відповіді Вам необхідно буде підбирати конвектор з примусовийой конвекцією або з природньою. Тип конвекції - це основна характеристика приладу, за якою всі радіатори конвекторного типу поділяються на два великі види. Якщо Вам потрібен прилад, який головним чином обігріватиме Ваше приміщення, з площею вище середньої, і при цьому є єдиним джерелом тепла, то фахівець Вам запропонує розглядати конвектор, в якому встановлений вентилятор (примусова конвекція). Такі прилади зазвичай мають значно більшу теплову потужність, близько 2-2,5 разів вище, ніж у аналогічного радіатора без вентилятора. Фанкойли, що працюють за принципом природної конвекції, тобто не посилені вентиляторами, як правило, встановлюють як додаткову теплову завісу від холодного повітря, яке накопичується біля скління. Ці радіатори опалення можуть бути основним опаленням тільки в приміщеннях з невеликими площами, а також там, де незначна потреба в теплі.

Наша рекомендація: якщо вам здається що конвектор з вентилятором дорого, а без вентилятора дешевше, і ви не можете вирішити в який бік зробити крок. Рекомендуємо конвектор з вентилятором, так як електрика дешевша за газ (нагрівання води). Конвектор з вентилятором швидше і ефективніше нагріває кімнату, відповідно за допомогою автоматики, ви заощаджуватимете на опаленні щорічно, так як при досягнутій температурі в приміщенні, конвектор вимикає вентилятори і перекриває подачу води в конвектор (як термоголовка), відбувається економія енергоносіїв. Що важко реалізувати з конвектором без вентилятора.


Ширина | Глибина | Довжина | Оптимальний розмір конвектора!

 

Як підібрати внутрішньопідлоговий конвектор опалення?

Перше - це площа Вашого приміщення. Вона переважно впливає на показник необхідної теплопродуктивності.

Довжина конвектора (фасаду, скління, французьких дверей і т.д. ). Щоб уникнути запотівання вікон, рекомендується перекривати мінімум 70% від довжини віконного отвору.

Глибина конвектора - навіть якщо Ви маєте намір використовувати внутрішньопідлоговий конвектор виключно як теплову завісу Але при цьому висота Вашого вікна перевищує 3 метри, варто встановлювати конвектор із примусовою конвекцією. Тому що тепле повітря розсіюється і верхня частина вікна залишиться холодною. У залежності від цих параметрів фахівець буде підбирати для Вас конвектор, з урахуванням Ваших побажань та вимог тепловіддачі, або більш довгий та вузький, або навпаки, більш короткий та широкий. Але при цьому, так само враховуючи глибину приладу! На це впливає глибина стяжки, чорнової та чистової підлоги, так як вбудовані в підлогу конвектори встановлюються врівень із чистовою підлогою. Рекомендована глибина 90 - 120 мм.

Ширина конвектора - запам'ятайте просте правило, чим ширший конвектор, тим вище тепловіддача. У конвекторах з природною конвекцією стандартна ширина 200-250 мм. У конвекторах із примусовою конвекцією стандартна ширина 250-300 мм. Усі відхилення від цих розмірів слід розглядати як не стандартний розмір.


Економія на опалені | Як заощаджувати!

 Текст

 


Місце функціонування вбудованого конвектора також може вплинути на вибір моделі!

  

Як підібрати внутрішньопідлоговий конвектор опалення?

Для вологих приміщень рекомендується використовувати конвектори з корпусом з нержавіючої сталі. В інших випадках, наприклад, житлове приміщення, рекомендується використовувати корпуси з оцинкованої сталі з порошковим фарбуванням. У класичних моделях колір такого корпусу буде чорним або темно-сірим, що запобігатиме появі сонячних відблисків і яскравому виділенню приладу на тлі підлоги темного кольору.


Зверніть увагу: При підборі вбудованого конвектора фахівці враховують нормативні показники теплової потужності при температурі теплоносія 75/65 градусів Цельсія.

Це загальноприйнята норма, і більшість виробників як нормативну вказують потужність приладу саме при такій температурі. Але якщо ви знаєте, що у Вашому будинку теплоносій значно відрізняється в меншу або більшу (що менш страшно) сторону, обов'язково повідомте це фахівцеві. У такому разі він застосує коефіцієнти і порекомендує прилад з оптимальними розмірами без переплат або сумнівів, що Вам взимку буде холодно. Або порекомендує моделі конвекторів для низькотемпературних режимів.

У які приміщення не варто встановлювати внутрішньопідлоговий конвектор?

Ми не рекомендуємо встановлювати вбудований в підлогу конвектор у комерційні приміщення, в яких планується великий потік клієнтів.

Так як за конвекторами потрібно більш частий догляд і чищення від бруду потрапила всередину. Особливо якщо це конвектор із вентилятором.

Також проболею є столи, стільці, ніжки яких на порядок більше ніж у житлових приміщеннях. Ніжки можуть продавлювати решітки і цим привести в непридатність сам конвектор.


Як підібрати внутрішньопідлоговий конвектор опалення?

Додатково зазначимо, що вбудований конвектор може мати розширений функціонал. Основна функція опалення може доповнюватися функціями охолодження та вентилювання. Такі внутрішньопідлогові конвектори зазвичай мають свої конструктивні особливості, які впливають і на встановлення, тому уточнюйте цю інформацію до покупки. 


Загалом це всі основні фактори, що впливають на вибір внутрішньопідлогового конвектора. Якщо у Вас є якісь особливості в приміщенні, наприклад, висота стель, в температурі теплоносія, радіусності вікон тощо, обов'язково надайте цю інформацію фахівцеві.

Це гарантує Вам правильний вибір внутрішньопідлогового конвектора опалення, який прослужить Вам багато років.