Тепло для всіх, дизайн для кожного!

Як укоротити решітку внутрішньопідлогового конвектора

11/06/2019
Admin Admin
Укоротити решітку для конвектора

Будь-який функціональний прилад потребує декоративного елементу, який дозволяє приховати естетичні вади та гармонійно вписати прилад у навколишнє оточення. Для внутрішньопідлогових конвекторів таким рішенням є грати, що поєднує в собі функціональну та декоративну складову. Сучасний дизайн поєднується з більшістю стилів оформлення і вдало «вписується» в будь-який простір.

Навіщо потрібні декоративні решітки

Їх конструкція розрахована на великі фізичні навантаження, одна ламель витримує до 40 кг тимчасового навантаження, а матеріали, що використовуються у виготовленні, прослужать тривалий період часу. На ринку представлений широкий вибір варіантів різних відтінків та розмірів. Частина їх виконана з поздовжніх, але більшість – з поперечних ламелей. Існує безліч різних лакофарбових покриттів, серед яких покупцеві нескладно вибрати найприйнятніший варіант.

Основне функціональне призначення декоративних решіток для внутрішньопідлогових конвекторів:

  • відмінне маскування нагрівальних елементів системи опалення;
  • безперешкодне проходження теплових потоків, що виходять від конвекторів або батарей;
  • захист приладів опалення від пошкоджень;
  • гармонійне доповнення дизайну квартири або іншого приміщення.
Конструкції виготовляються з алюмінію чи натурального дерева. Найбільш популярними серед покупців залишаються металеві решітки сатинового, графітового, бронзового та золотистого відтінків.

Укорочення решітки конвектора

Структурно всі вироби діляться за двома параметрами: формою і розташуванням. В останньому випадку можна говорити про поздовжні та перпендикулярні решітки. А по конфігурації самі решітки можуть бути прямокутними, двотавровими та закругленими. Вони підігнані точно за розмірами ніші, що потрібно для естетичності та забезпечення функціональності всієї конструкції. Проблеми можуть виникати, якщо купувати решітку окремо від внутрішньопідлоговий конвектор. У цьому випадку не завжди гарантовано точно збіг розмірів. Різниця може виникнути через стиснення короба під час монтажу або неправильного вибору розміру.

Це найпоширеніша проблема, яку користувач може вирішити самостійно. Для усунення невідповідності не потрібні спеціальні знання чи навички. Достатньо мати найпростіші інструменти та трішки вільного часу. Отже, щоб щоб укоротити решітку внутрішньопідлогового конвектора, необхідна викрутка та плоскогубці.

Спершу необхідно зафіксувати натяжну струну за допомогою пасатижів. Після цього слід відкрутити торцевий болт, який, власне, і утримує набірну конструкцію. Уважність при виконанні даних маніпуляцій ніколи не буде зайвою: якщо плоскогубці погано зафіксувати, направляюча струна вислизне і відновити цілісність виробу буде непросто.

Далі в залежності від різниці розмірів витягується розпірна втулка або ціла секція, включаючи і планку. Завдяки тому, що спрямовуюча струна виконана у вигляді пружини, немає необхідності її вкорочувати. Достатньо ввернути торцевий болт на своє місце і виконати такі самі маніпуляції з іншого боку рулонної решітки. Після завершення процедури декоративний захист вільно лягає у відведене для неї місце.