Тепло для всіх, дизайн для кожного!

Чи можна закривати внутрішньопідлоговий конвектор шторами?

09/11/2023
Admin Admin
Чи можна закривати внутрішньопідлоговий конвектор шторами?

Ідеальною є ситуація, коли дизайном не передбачено закриття панорамного вікна шторами. Це дозволяє і зберегти гарний вигляд, і уникнути питань як правильно встановити опалювальний прилад (у нашому випадку внутрішньопідлоговий конвектор).

 

Але що робити, якщо тюлям і шторам все ж таки бути,
а ви хочете встановити внутрішньопідлоговий конвектор опалення?
Чи можуть вони існувати разом?

 

Відповідь однозначна - ТАК!

Але при цьому потрібно врахувати деякі моменти. Потрібно правильно розмістити штори щодо вбудованого в підлогу конвектора та вікна.

 

Чого не можна робити категорично?

Перше, що потрібно запам'ятати, це чого не можна робити категорично.

 

Штори або тюлі ніколи не повинні "лежати" на внутрішньопідлоговому конвекторі!

 

Так, дизайнери часто використовують такий прийом, але це дуже негативно позначиться на теплопродуктивності приладу, тому повторимося - категорично ні! Найкращим рішенням буде, якщо штора на кілька сантиметрів вище рівня конвектора.

 

Між вікном та конвектором або між конвектором та приміщенням?

Наступне питання як розмістити штору та тюль між вікном та конвектором або між конвектором та приміщенням.

Найкращою ситуацією буде відцентрувати штору/тюль щодо короба конвектора. Це дозволить конвектору справлятися зі своїми основними завданнями: бути тепловою завісою та опалювати приміщення.

Але в цьому питанні також необхідно буде врахувати основне цільове призначення конвектора опалення. Якщо він служить насамперед тепловою завісою, повинен захищати вікно від конденсату і не є основним опалювальним приладом, тоді штору можна змістити ближче до кімнати, але при цьому 1/3 все ж таки залишити видимою.

Якщо конвектор є основним опалювальним приладом, то штору можна змістити ближче до вікна, щоб не знижувати продуктивність приладу. Але при цьому залишити не менше 1/3 короба відкритої біля вікна, щоб уникнути конденсату.

Якщо у Вас все ще залишилися питання як розмістити штори поруч із внутрішньопідлоговим конвектором, звертайтеся до фахівців Студії Тепла, тут завжди раді відповісти на всі Ваші питання.

 

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук