Тепло для всіх, дизайн для кожного!

Як не можна монтувати внутрішньопідлогові конвектори опалення. Часті помилки.

04/03/2024
Admin Admin
Як не можна монтувати внутрішньопідлогові конвектори опалення. Часті помилки.

З одного боку внутрішньопідлогові конвектори вже не нові прилади опалення для українського ринку. Але, незважаючи на це, продовжують зустрічатися грубі помилки при їх монтажі.

Складно однозначно сказати чим це викликано, недосвідченістю монтажників, некоректними вимірами або змінами проекту в процесі ремонту. У цій статті хочемо розглянути найпоширеніші помилки.

Помилка монтажу № 1 - конвектор встановлений вище за рівень чистової підлоги.

Установка конвектора вище рівня чистової підлоги, помилка, яка найчастіше зустрічається. Така установка тягне за собою естетичні та практичні вади. Після встановлення решітки конвектора, він так само буде підніматися, і щоразу проходячи, ви спотикатиметеся про нього. На жаль, таку помилку практично неможливо виправити.

Помилка монтажу № 2 - конвектор встановлений нижче рівня чистової підлоги.

Установка конвектора нижче рівня чистового покриття підлоги так само часта помилка. Але на відміну від першого варіанту, є більш-менш прийнятні шляхи до її усунення.

Помилка монтажу № 3 - конвектор неправильно підібраний за розміром.

Коли конвектор був невірно підібраний за розміром і це помітили відразу, питань немає. Ви можете обміняти прилад на потрібний розмір. А ось, коли помилку помітили згодом, то у монтажників починається "кружок очманілих ручок" і нічого тут уже не вдієш.

Помилка монтажу № 4 - конвектор встановлений впритул до вікна/стіни.

Встановлювати конвектор впритул біля вікна або стіни не рекомендується виробниками. Це спричиняє зміну параметрів теплопродуктивності приладу, а так само тягне за собою неможливість встановлення декоративної рамки, у разі потреби.