Тепло для всіх, дизайн для кожного!

Подіум для внутрішньопідлогового конвектора

05/12/2018
Admin Admin
Подіум для внутрішньопідлогового конвектора

Внутрішньопідлогові конвектори визнані сьогодні одними з найефективніших опалювальних приладів. При цьому їх можна використовувати у будь-якому інтер'єрі. Наприклад, за наявності панорамних вікон настінні радіатори в кімнаті будуть виглядати безглуздо, тоді як прихований конвектор, прихований декоративною решіткою для конвектора, гармонійно впишеться у дизайн. Але є і невелика проблема - не завжди є можливість зробити нішу в підлозі, в якій розміщується опалювальне обладнання. Виходом із ситуації може стати дерев'яний подіум (фальшпідлога).

Подіум для вбудованого в підлогу конвектора може бути низьким або високим. Вибирати відповідний варіант слід залежно від типу інтер'єру та практичності розташування опалювального обладнання. Для приміщень у класичному стилі підійде подіум із натуральної деревини, а для хай-тек дизайну можна підібрати конструкцію з металу.

При установці в низьку фальшпідлогу конвектор закріплюється до чорнової підлоги анкерними болтами. Після цього його вирівнюють вже в горизонтальному положенні за допомогою настановних кріплень (юстирувальні гвинти).

Встановлення конвектору у високому подіумі

При використанні високого подіуму конвектор встановлюється на спеціальну опору. При цьому обов'язково потрібне застосування спеціальної плівки або іншого матеріалу, який поглинатиме вібрації під час роботи пристрою, якщо в його конструкції передбачені вентилятори для примусової конвекції.

Підключати конвектор на подіумі можна гнучкими шлангами або сталевими трубками. Прибрати пил та бруд із нього в процесі експлуатації буде набагато простіше, ніж при варіанті монтажу в підлозі.

Устаткування безпечне в експлуатації, оскільки корпус, що закриває теплообмінник, нагрівається максимум до 40°С.

Внутрішньопідлоговий конвектор може працювати за принципом природної або примусової циркуляції повітря. У першому випадку він має лише теплообмінник, який нагріває повітряні маси та піднімає їх вгору. На зміну їм знизу підходить холодне повітря, за рахунок чого відбувається процес циркуляції.

Для забезпечення примусової циркуляції конвектор оснащується кількома вентиляторами. Така конструкція має низку переваг:

  • висока продуктивність, енергоефективність та ККД;
  • можуть використовуватися як основне або єдине джерело опалення в приміщенні;
  • простота керування, регулюючи потужність вентиляторів, можна легко та швидко змінювати температуру повітря в приміщенні, регулювання проводиться в автоматичному режимі за наявності кімнатного термостату.

Габарити внутрішньопідлогового конвектора безпосередньо впливають на рівень тепловіддачі. Чим ширший теплообмінник, тим вища ефективність опалювального обладнання. Для невеликих та середніх за розмірами приміщень фахівці рекомендують встановлювати конвектори шириною 250-350 мм. Вони забезпечать швидке обігрів кімнати за рахунок прискореної циркуляції повітря.

Не менш важлива і довжина конвектора. Вона має становити щонайменше 70% від розмірів скління. Оптимально 80–90%. Якщо довжина підібрана правильно, то конвектор не лише опалюватиме приміщення, а й відіграватиме роль теплової завіси. Завдяки цьому вікна ніколи не запітніватимуть, ніякого конденсату на склі або стиках рами.

Конвектори у подіумі

Монтаж внутрішньопідлогового конвектора на подіум – оптимальне рішення для приміщень з великою площею скління. Такий варіант опалення підійде для кімнат із панорамними вікнами, скляними фасадами або перегородками. За допомогою теплової завіси, що створюється конвектором у таких зонах, можна успішно компенсувати тепловтрати, при цьому практично не обтяжуючи інтер'єр неестетичним настінним радіатором.

Для розрахунку потужності конвектора необхідно знати розміри кімнати – довжину, ширину та висоту. Якщо ці цифри помножити по черзі, можна дізнатися обсяг приміщення. Його, у свою чергу, множимо на 40 – це буде необхідна потужність.

Наприклад, для обігріву кімнати площею 10 м2 з висотою стелі 4 м необхідний конвектор потужністю 1600 Вт або якщо брати із запасом при недостатньому утепленні стін – 2 кВт. Формула розрахунку виглядає так: (10*4)*40=1600.

Конвектори у подіумі