Тепло для всіх, дизайн для кожного!

Догляд за внутрішньопідлоговим конвектором

13/09/2016
Admin Admin
Догляд за внутрішньопідлоговим конвектором

Догляд за внутрішньопідлоговим конвектором.

Сучасне будівництво сьогодні складно уявити без великих вікон, фасадного скління, нестандартно низьких підвіконь. І це стосується не лише офісних будівель, а й житлового будівництва.

Догляд за внутрішньопідлоговим конвекторомДля збереження естетики, стилю та функціональності таких приміщень необхідно підбирати особливі види опалювальних приладів. Конвектори, що вбудовуються в підлогу, є ідеальним рішенням. Вони займають мінімум простору, не закривають панорамні види, оскільки встановлюються врівень із підлогою, і чудово справляються з опаленням приміщень.

Не залежно від усіх переваг даних опалювальних приладів, для багатьох клієнтів не мало важливе питання: «Чи не стане вбудований в підлогу конвектор опалення «збірником» пилу?». Так, через свої конструктивні особливості і через метод встановлення конвекторів на рівні підлоги, де властиво мешкати пилу, вони природно не зможуть залишатися осторонь, і не запилитися. Але не варто бити на сполох. Достатньо регулярно чистити конвектор дотримуючись рекомендацій виробників.

Рекомендації виробників, як правило, докладно описані в брошурах та на їх сайтах. Але є загальні правила, про які ми хочемо розповісти Вам.

Більшість виробників внутрішньопідлогових конвекторів рекомендують проводити обов'язкове очищення приладу до початку опалювального сезону та після його закінчення. Таке очищення можна віднести до генерального прибирання. Тому що рекомендується знімати теплообмінники та вентилятори. Багато виробників для полегшення чищення приладу використовують спеціальні кріплення вентиляторів, що дозволяють їх знімати без додаткових пристроїв та гнучкі шланги для підключення теплообмінників, що дозволяє їх піднімати. В інші періоди немає необхідності знімати теплообмінник і вентилятори, достатньо щотижня чистити конвектор за допомогою пилососа і раз на місяць робити легке вологе прибирання. Що не складає труднощів, так як декоративні решітки легко знімаються. Для виконання вологого прибирання забороняється використовувати агресивні засоби, щоб уникнути утворення хімічних реакцій та подальшого виходу приладу з ладу.

З огляду на особливості конвекторів опалення необхідно дотримуватися чітких правил та послідовності дій під час його очищення.

Стандартне прибирання (1 раз на 1-2 тижні)

 

1. Перед початком очищення відключити електроживлення (якщо конвектор з вентилятором).
2. Підняти, згорнути, прибрати решітку конвектора.
3. Пройтись пилососом по теплообміннику, вентилятору і коробу. .
5. Повернути решітку назад.

  

Генеральне прибирання (перед опалюваним сезоном)

 

1. Перед початком очищення відключити електроживлення.
2. Перекрити подачу теплоносія.
3. Зняти декоративну решітку.
4. Зняти вентилятор, якщо він входить в комплект.
5. Підняти теплообмінник (не більше 45-60 градусів).
6. Очистити короб конвектора, теплообмінник і вентилятор від сміття та пилу.

 

Слід відмітити, що по техніці безпеки заборонена експлуатаціяя вбудованих конвекторів опалення без захисних декоративних решіток.

Якщо Ви власник конвектора з примусовою конвекцією, виробники рекомендують мінімум раз на рік змащувати осі вентилятора, щоб гарантувати тривалий термін служби.

Не обов'язково, але буде не зайвою повна перевірка конвектора опалення після закінчення гарантійного терміну служби. Це дозволить усунути дефекти, якщо такі встигли утворитися та продовжити термін служби вашого помічника.
 

Дотримання таких нехитрих правил дозволить довгий час експлуатувати вбудовані в підлогу конвектори опалення і користуватися всіма їх перевагами без найменшого дискомфорту.