Тепло для всіх, дизайн для кожного!

Конвектори внутрішньопідлогові - керування за допомогою сервоприводів.

25/09/2016
Admin Admin
Конвектори внутрішньопідлогові - керування за допомогою сервоприводів

Конвектори внутрішньопідлогові - керування за допомогою сервоприводів.

Кожен місяць ми стикаємося з питанням оплати рахунків за комунальні послуги. Деякі з позицій, такі як, наприклад, опалення, займають левову частину витрат у більшості споживачів. Тому актуальним стає питання, як можна економити на опаленні.

Багато хто вдається до встановлдення теплолічильників. Але без правильного регулювання розподілу теплоносія цей захід буде неповним.

Існує безліч приладів для керування потоком теплоносія в опалювальних приладах. До ручних приладів для регулювання можна віднести кульові крани та термостатичні вентилі, до автоматичних – термостатичні клапани, термоголовки, термостати, сервоприводи та інші. Залежно від типу опалювального приладу можуть застосовуватися різні механізми керування. У цій статті хочемо докладніше зупинитися на питанні засобів для автоматичного регулювання водяними внутрішньопідлоговими конвекторами опалення.

Загалом регулювання потужності конвекторів опалення, що вбудовуються в підлогу, можна розділити на два види, залежно від типів приладів.

Перший, який найчастіше і застосовується – це регулювання потужності за допомогою регулювання швидкості обертання вентиляторів. Цей метод застосовується лише для конвекторів опалення з примусовою конвекцією. Він впливає на швидкість обміну теплого та холодного повітря, але ніяк не впливає на кількість теплоносія, що використовується. Тому цей спосіб допомагає економити на електроенергії, але не впливає на витрати на опалення.

Другий метод – це регулювання безпосередньо кількості використовуваного теплоносія. На ньому ми і хочемо докладніше зупинитися.

Конвектори внутрішньопідлогові - керування за допомогою сервоприводів

Для регулювання кількості теплоносія, що використовується для опалення приміщення за допомогою внутрішньопідлогових конвекторів застосовуються сервоприводи. Вони працюють від електрики і застосовуються разом з термостатичними клапанами і термостатом або модулем управління (залежно від виробника). Принцип роботи полягає в тому, що термостат (або модуль), на якому встановлено задану температуру, при зміні температури в приміщенні подає імпульсний сигнал на сервопривід. Тому сервопривід відкриває або закриває шток клапана, тим самим збільшуючи або обмежуючи кількість теплоносія, що проходить через конвектор.

   
Такий спосіб регулювання дозволяє значно економити на опаленні, особливо коли ви їдете у відпустку, або проводите багато часу поза домом.

Конвектори внутрішньопідлогові - керування за допомогою сервоприводів

Різні виробники внутрішньопідлогових конвекторів рекомендують для використання сервоприводи різних брендів, а багато хто також пропонує сервоприводи під власними торговими марками. Це пов'язано з необхідністю сумісності приладів. До найпопулярніших можна віднести сервоприводи ТМ Danfoss та Schlosser.

Німецький виробник внутрішньопідлогових конвекторів Mohlenhoff, наприклад, для керування своїми приладами рекомендує власні сервоприводи Альфа, різних варіацій. Український бренд Carrera рекомендує використовувати сервоприводи Danfoss TWA-A спільно з термостатами Danfos GreenCon або Honeywell Cougar. Для польського бренду Verano можна використовувати сервопривід ТМ Schlosser.

   
Слід звернути увагу, що звичайні термоголовки не можуть використовуватися для регулювання потоку теплоносія у конвекторах, що вбудовуються. Це пов'язано з конструктивними особливостями термоголовок, і з тим, що в умовах підвищеної температури всередині корпусу конвектора вона не буде правильно відображати температури повітря.

Щоб правильно вибрати управління для внутрішньопідлогових конвекторів, яке згодом довго служитиме і допомагатиме економити Ваш бюджет рекомендуємо завжди звертатися до професіоналів.

Успішних покупок та теплих затишних будинків!