Тепло для всіх, дизайн для кожного!

Для чого потрібна рушникосушарка у ванній

05/06/2019
Admin Admin
Для чого потрібна рушникосушарка у ванній

Здавалося б банальне питання. Всі звикли, що в кожній ванній кімнаті є сушарка для рушників. Він або має вигляд старого радянського змійовика, або вже осучаснений і тоді може мати найнесподіваніший дизайн.

У будь-якому випадку плануючи ремонт, а особливо в невеликій ванній, може виникнути питання, а навіщо власне взагалі цей марний предмет. Адже для нього ще потрібно знайти місце.

Важливість та корисність рушникосушарки для ванної

Крім своєї основної функції - сушіння і підтримки в теплі рушників, рушникосушарка є мінірадіатором. Він ефективно підтримує комфортний мікроклімат у зоні ванної кімнати. Сушки невеликих розмірів звичайно не дадуть вам надлишок тепла, але вони легко забезпечать комфортну температуру при виході з ванної або душової кабіни. Крім того важливою функцією рушникосушарки є контроль вологості у ванній. За відсутності додаткового радіатора в зоні ванної від рушникосушки відмовлятися не можна. Так як це може призвести до утворення застою зайвої вологи в кімнаті, і отже подальшим утворенням плісняви і грибка.

Отже, до основних функцій сушки для рушників можна віднести:

  1. сушіння та тепло рушників
  2. обігрів ванної кімнати
  3. контроль вологості та запобігання утворенню цвілі.

Крім цього рушникосушки можуть виконувати такі додаткові функції як вішалка і стильний предмет інтер'єру.

Для використання рушникосушки як вішалки можна придбати додаткові гачки, або відразу вибрати модель, яка такими гачками володіє. Якщо варіант із газками вам не надто підходить або просто не подобається, то завжди можна просто придбати сушку з великою кількістю поперечин.

Як декор можуть послужити дизайнерські рушникосушарки. Різноманітність моделей на сьогоднішній день настільки велика, що завжди можна підібрати щось за вашими потребами та смаком. Однак на таку модель доведеться витратитися, оскільки вартість їх набагато вища за класичні.

Про те, які типи рушникосушарок бувають і про те як правильно вибрати потрібний вам варіант читайте тут.