Тепло для всіх, дизайн для кожного!

Чи можна встановлювати внутрішньопідлоговий конвектор у спальню?

15/05/2017
Admin Admin
Конвектор у спальні

Чи можна встановлювати внутрішньопідлоговий конвектор у спальню?

Багато клієнтів цікавить це питання. Після покупки квартири з панорамними вікнами, постає питання як її опалювати, щоб зберегти задуманий дизайн та гарні панорамні види з вікон.

Ідеальним рішенням є вбудований підлогу радіатор. Такі радіатори встановлюються врівень з покриттям для підлоги і цілком справляються з поставленими вище завданнями.

Але… Як же бути з кімнатами, призначеними для сну? Чи не заважатиме конвектор з вентилятором спати? Чи не стане він «збірником пилу?»

Ці питання цілком логічні.

Скажемо відразу, вбудовані в підлогу конвектора цілком допустимо встановлювати в спальнях.

Не потрібно боятися ні шуму, ні пилу.

Для мінімізації шуму від роботи вентиляторів, можна піти кількома варіантами.

Перший радикальний - це підібрати прилад, працюючий за принципом природної конвекції, тобто без вентилятора. Але цей варіант не завжди виправданий і не завжди можливий. Він може підійти тільки для невеликих приміщень і з максимальним збільшенням габаритів приладу, що не завжди виглядає красиво.

Другий – правильно вибрати конвектор із примусовою конвекцією. (Як правильно вибрати конвектор читайте тут.) Необхідну потужність потрібно прораховувати при роботі вентиляторів до 50% оборотів, а по можливості враховувати потужність на мінімальних оборотах.

Шумові показники від роботи вентиляторів значно нижчі у європейських виробників, таких як, наприклад, Mohlenhoff, Verano. Конвектори цих виробників є значно потужнішими, що дозволяє вибрати оптимальний прилад як за розмірами, так і за шумовими характеристиками.

Наприклад, конвектори Verano будь-якої довжини при роботі вентиляторів до 20% їх потужності мають шумовий тиск за межами фонового шуму, тобто працюють безшумно.
Звичайно, якщо бюджет не дозволяє розглядати європейські конвектори, то потрібно зупиняти вибір на національних брендах. У такому разі, в денний час можна використовувати радіатор на повну потужність, а на ніч знижувати оберти вентиляторів, або вимикати їх взагалі. Для такого регулювання оптимально буде придбати кімнатний термостат із програмуванням, і конвектор включатиметься і вимикатиметься автоматично, без Вашої постійної участі.

Що стосується пилу.

Ніхто не заперечуватиме, що вбудований прилад, який знаходиться на рівні підлоги схильний до накопичення пилу. Як із цим бути? Цілком досить регулярно прибирати прилад, так само як Ви прибираєте у своїй оселі.

Раз на тиждень необхідно пилососом прибирати пил, а також до початку опалювального сезону та після його закінчення робити «генеральне» прибирання. Більш докладно, про те, як доглядати за внутрішньопідлоговими конвекторами можна почитати в цій статті.

Зведені характеристики ТОП5 конвекторів для спальні.

Додатково, хочемо навести коротку таблицю зведених характеристик ТОП 5 конвекторів для спалень.

Виробник

Тип конвекції

Тип струму

Розміри

Тепловіддача, 75/65/20, Вт

Звуковий тиск, дБ

Регулювання

Програмування

Verano

Примусова

Постійний

280/1150/90

2468

Від 21

Плавна

Є

Kermi

Примусова

Постійний

310/1250/110

1722

Від 24

Плавна

Є

Polvax

Примусова

Змінний

300/1000/90

1127

Від 24

3 швидкості

Ні

Конвектор Кіровоград

Примусова

Змінний

306/1000/85

1040

Від 25

3 швидкості

Ні

Carrera

Примусова

Змінний

300/1000/90

904

Від 24

3 швидкості

Є

 

Ми рекомендуємо для спальних кімнат та зон відпочинку
вибирати конвектори європейських виробників,
лідером серед яких є конвектор Verano.

 

Вердикт – конвектори вбудовані в підлогу, як без вентилятора,

так і з вентилятором можна сміливо ставити в спальних кімнатах.