Тепло для всіх, дизайн для кожного!

Вбудований в підлогу конвектор і тварин. Що потрібно врахувати?

22/05/2017
Admin Admin
Конвектор та тварини

Вбудований в підлогу конвектор і тварини. Що потрібно врахувати?

З огляду на популярність такого виду опалювальних приладів як вбудовані в підлогу конвектори хочемо висвітлити тему, чи можуть вони бути сусідами з тваринами і на що потрібно звернути увагу при покупці.

Які питання можуть виникнути під час встановлення конвекторів у квартирах, де мешкають тварини.

Перше – це доступ до електрики, яка забезпечує роботу вентиляторів.

Друге – це можливість випадкового зміщення решітки.

Третє – засмічення конвектора шерстю тварин.

Електрика.

У конструкціях конвекторів використовуються вентилятори з потребою в зниженій напрузі, яка безпечна для життя. Найчастіше до конвектора підводиться напруга 12 або 24 V. Таке сусідство з тваринами допустиме. Навіть якщо якимось чином відбудеться контакт, то загрози життю не буде.

Зміщення решітки.

Загалом, ймовірність зміщення декоративної решітки дуже мала. З огляду на малу відстань між ламелями зачепити та відкрити її лапою домашньому улюбленцю буде важко. Але з метою підвищення безпеки можна використовувати захисні кріплення. Вони є не у всіх виробників, але багато хто надає таку функцію (наприклад, Mohlenhoff та Verano). Решітка будуть повністю захищені від відкриття.

Цю функцію також часто використовують при встановленні конвекторів у громадських місцях, для запобігання несанкціонованому відкриттю приладу та розкраданню решіток.

Засмічення шерстю.

Якщо у Вас вдома живуть чотирилапі друзі, то безумовно утримуванню конвектора в чистоті потрібно буде приділяти більше уваги. Особливо вентиляторним блокам. Насамперед потрібно регулярно видаляти пил і шерсть пилососом, щоб уникнути їх накопичення. (Про догляд за вбудованими конвекторами читайте тут). Додатково можна використовувати захисні сітки, які закривають вентилятори та захищають їх від потрапляння сторонніх предметів, у тому числі пилу та вовни. Це трохи збільшить вартість приладу при покупці, але суттєво полегшить догляд за приладом у процесі експлуатації.

Звичайно, ми порекомендуємо Вам при покупці будь-якої техніки, у тому числі і таких складних приладів, як внутрішньопідлогові конвектори опалення, озвучуватимуть менеджеру, що в будинку житимуть тварини. Це дозволить отримати максимальну інформацію та ознайомитися з можливостями захисту на виставках.

Вдалих Вам покупок.