Тепло для всіх, дизайн для кожного!

Найкращі внутрішньопідлогові конвектори в спальню

14/07/2023
Admin Admin
Найкращі внутрішньопідлогові конвектори в спальню

Раніше ми вже розглядали питання, чи можна в принципі встановлювати вбудовані конвектори опалення в спальнях. Для тих, хто не читав цю статтю, нагадаємо, що, вибираючи якісний прилад від надійних виробників, можна сміливо встановлювати їх у місцях, призначених для відпочинку та сну.

Кращі внутрішньопідлогові конвектори - це конвектори, які мають мінімальний рівень шуму, максимальну тепловіддачу на погонний метр конвектора та оптимальну ціну. Все це закріплюється гарантією до 10 років та якісним сервісом виробника.

Показники ефективності:

  1. Рівень шуму
  2. Тепловіддача на погонний метр
  3. Ціна за 100 Вт

Вбудовувані в підлогу конвектори поділяються на 2 типи:

  • природна конвекція
  • примусова конвекція

Поділимо наш огляд на 2 частини.

1. Найкращі внутрішньопідлогові конвектори для спальні без вентилятору


Цілком безшумними будуть конвектори опалення, що працюють за принципом природної конвекції. Мінусом таких радіаторів є їхня мала ефективність через невелику тепловіддачу. Тому для їх застосування в приміщеннях зі значною площею інструкція в цій цій статті.

А тепер докладніше про ТОП 3 найкращих внутрішньопідлогових конвекторів без вентилятора:

№1  Carrera S - Один з найкращих українських виробників, розробили кращі грати та рамку для конвектора на пластиковій основі, більш презентабельний вигляд, приємна на дотик для ніг, немає гострих країв.
Цільна рамка для конвектора, яка не має свійст з часом роз'їжджатися як в інших брендах.
Сервіс - найкраще післяпродажне обслуговування своєї продукції. Виїзди на об'єкти, рішення та сприяння у різних питаннях не лише до продажу, а й після. Клієнт першому місці. Конструкційні особливості - в комплект входить фіксуюча конструкція, яка не дає коробу деформуватися при монтажі.
Теплова потужність на 1м - 303 Вт.
Ціна за 100Вт - 66 євро.

 

№2  Polvax Ke - один з перших виробників внутрішньопідлогових конвекторів Перевагою є теплообмінники, що мають більший розмір пластини, і рельєфна структура самих пластин. Корпус нержавіюча сталь або фарбована сталь.
Теплова потужність на 1м - 258 Вт.
Ціна за 100Вт - 72 євро.

 

№3  Hitte NXX - чеський виробник, який відповідає європейським нормам якості та має наступну перевагу. У моделі завширшки 305 мм. у нього посилений теплообмінник, 4-х трубний та збільшеного розміру, як наслідок більше тепловіддачі, ніж у конвекторах Полвак та Карера з аналогічним розміром.
Теплова потужність на 1м - 185 Вт.
Ціна за 100Вт - 152 євро .

 

2. Найкращі внутрішньопідлогові конвектори для спальні з вентилятором


Більш докладного розгляду вимагають прилади, в конструкції яких використовуються вентилятори, що дозволяють в рази збільшувати тепловіддачу радіаторів. Саме конвектори з вентилятором застосовуються за необхідності використання їх як головних джерел тепла.

№1 Verano VKN5 - Одним з найкращих європейських брендів, представлених на сучасному українському ринку внутрипольних конвекторів. Детальну інформацію про переваги конвекторів Верано читайте у цій статті. До основних переваг можна віднести використання супер якісного вентилятора. Верано єдиний конвектор має режим Турбо, для надшвидкого нагріву приміщення, також найтихіший з усієї лінійки вентиляторних конвекторів і при цьому має одну з найбільших тепловіддач при аналогічних розмірах приладу.
Теплова потужність на 1м - 2146 Вт.
Ціна за 100Вт – 45 євро.

 

№2  Konveka FH - Внутрішньопідлоговий конвектор, що виробляється в Литві . Як і конвектор Верано має спеціальні конструкції, які не дозволяють розсіюватись холодному повітрі, а направляють його безпосередньо в теплообмінник. Використовують тихі вентилятори. Але мають меншу теплову потужність, ніж Верано, тому посідають друге місце у нашому списку.

 

№3  Carrera SV - лідер серед українських виробників. Крім переваг, описаних безвентиляторної версії конвектора, Каррера використовують сучасні вентилятори, відповідні європейським стандартам. Є одним із тихих українських конвекторів. Мають гідні показники теплової потужності. Тому впевнено посідають позицію серед лідерів ринку. За якістю не поступаються "європейцям", а за термінами виготовлення та післяпродажного обслуговування навіть випереджають їх.

 


 

А тепер трохи технічної інформації.

Головний параметр оцінки: Теплова ефективність внутрішньопідлогового конвектора.


Важливим моментом є підбір конвектора за показниками тепловіддачі не більше ніж на 70% оборотів вентиляторів для приміщень загального користування та не більше ніж на 50% оборотів для зон призначених для сну. Для останніх по можливості рекомендуємо враховувати показники під час роботи вентиляторів на 1й швидкості.

Шумові показники від роботи вентиляторів, тим нижчі, чим менша швидкість обертання його лопатей. Відповідно, розрахунок потужності не може здійснюватися за максимальними показниками, інакше вентилятори будуть змушені в процесі експлуатації конвектора завжди працювати на максимумі. В іншому випадку у приміщенні буде просто недостатньо тепла.

При такому підході (мінімальні обороти) до вибору приладів виграватимуть європейці, оскільки потужність цих внутрішньопідлогових конвекторів вища за українські.

Таблиця тепловіддачі конвекторів опалення.

Виробник

Розміри

Тепловіддача, 75/65/20, Вт

Verano

280/1150/90

2468

Kermi

310/1250/110

1722

Polvax

300/1000/90

1127

Конвектор Кіровоград

306/1000/85

1040

Carrera

300/1000/90

904

З технічних характеристик виробників видно, що європейські прилади потужніші. У поєднанні із можливостями управління (функціями термостатів) європейці виходять у явні лідери конвекторів для спальних кімнат.

І, як бачимо, конвектор, Верано займає перше місце.

 

Не менш важливим для спального місця являєся показник шуму конвекторів. Нижче наведемо дані деяких виробників.


Таблиця шумового тиску.

Виробник

Звуковий тиск на мінімальних оборотах, дБ

Звуковий тиск на середніх оборотах, дБ

Verano

Менше 21 (за межами фонового шуму)

26-31

Konveka FC

24-27

27-31

Carrera SV

Немає даних

24-28

U con

Немає даних

24-38

Cooltherm

Немає даних

25-30

 

Рівень шумового тиску нижче 28дБ, свідчить, що вентилятор працює поза фоновим шумом, тобто практично не чути, що для зони відпочинку та сну дуже важливо.

За цим параметром також виграє радіатор-конвектор польського бренду Verano.

 


Зведені характеристики ТОП5 конвекторів з вентиляторами для спальні.

І насамкінець, хочемо навести коротку таблицю зведених характеристик ТОП 5 конвекторів з примусовою конвекцією для тихих зон сну та відпочинку.

Виробник

Тип конвекції

Тип струму

Розміри

Тепловіддача, 75/65/20, Вт

Звуковий тиск, дБ

Регулювання

Програмування

Verano

Примусова

Постійний

280/1150/90

2468

Від 21

Плавна

Є

Kermi

Примусова

Постійний

310/1250/110

1722

Від 24

Плавна

Є

Polvax

Примусова

Змінний

300/1000/90

1127

Від 24

3 швидкості

Ні

Конвектор Кіровоград

Примусова

Змінний

306/1000/85

1040

Від 25

3 швидкості

Ні

Carrera

Примусова

Змінний

300/1000/90

904

Від 24

3 швидкості

Так

 

Ми рекомендуємо для спальних кімнат та зон відпочинку
вибирати конвектори європейських виробників,
лідером серед яких є конвектор Verano.